torsdag 5 januari 2012

Sportlimpa med gojibär



Jag brukar inte ha ngn torkad frukt i.

Sportlimpa med gojibär och nötter1 limpa
4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1,5 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 strukna teskedar bikarbonat
1 dl torkad frukt, t.ex. fikon/aprikos
1 dl gojibär
1 dl solroskärnor
1 dl hackade nötter, t.ex. valnötter
5 dl filmjölk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
0,5 dl solroskärnor samt lite olja till formen

Smörj och bröa en 1,5 liters limpform med olja. Mät upp de båda mjölsorterna och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat. Rör ner hackad torkad frukt, gojibär, solroskärnor och nötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Toppa limpan med solroskärnor. Grädda degen i 175 grader i ca 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96 grader. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låte det kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar